Logo

• Autor wątku Autor wątku dollarek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dollarek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, zrobilem logo dla swego portalu, i jeden z moich uzytkownikow podal mi link gdzie zostal zaprojektowane na zamowienie podobne logo dla jakiegos serwisu, lecz z opisu wyczytalem ze nie zostal to zaakceptowany projekt. W lodze zostala uzyta mniej wiecej ta sama tcionka, kolor i efekt. Nie jest to identyczna kopia ale jak widac jesli uzytkownik znalazl podobne logo widac ze jest jakas tam podobizna. Co najgorsze moje logo powstalo pozniej, niz logo kogos innego. Przy tworzeniu loga nie wzorowalem sie na zadnym projekcie. Czy mam sie obawiac czego kolwiek, czy warto postarac sie skontaktowac z tworca loga?

Jest coś takiego jak twóczość równoległa, nieraz to może występować, czy tutaj coś takiego miało miejsce? Trudno powiedzieć. Podobizny też nie będe oceniał. Jeśli nie ma Pan sobie nic do zarzucenia to nie widzę problemu aby się obawiać, poźniej najwyżej można starać sie udowodnić swoje autorstwo.
PS.
[cytat:38vv250v]W lodze zostala uzyta mniej wiecej ta sama tcionka, kolor i efekt.[/cytat:38vv250v]
W "logu" oraz "czcionka".

Dziękuje za odpowiedz. O boże takie błędy głupie popełniłem

Powrót