Lojalka-jak mogę ją rozwiązać ???

• Autor wątku Autor wątku diablo2-83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diablo2-83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry. Jestem pierwszy raz na forum, bo potrzebuje porady. Mianowice w lipcu 2006 r. podpisałem umowę lojalnościową z LG.Philips LCD na 3 lata. w umowie zawarto artykuł 2, w którym mowa, że po powrocie z 3 miesięcznego szkolenia w Korei południowej otrzymam zaświadczenie o zakończeniu szkolenia z wynikiem pozytywnym. Do dnia dzisiajszego nie otrzymałem zaświadczenia że wogóle gdzieś byłem, nie został mi przedstawiony mój zakres obowiązków o który prosiłem listem poleconym i wogóle pracodawca ma mnie nie powiem gdzie. Chciałbym rozwiązać umowę lojalnościową, ze względu na niedotryzmanie przez racodawcę warunków umowy. Byłem 3 miesiące w azji, przesiedziałem tam 3 miesiące na internecie, nie było zadnego konkretnego szkolenia tylko pogadanki innych pracowników, nie miałem żadnego tesu sprawdzającego ani egzaminu. Poprostu nic. Dlatego nie satysfakcjonuje mnie lojalność w stosunku do kogoś kto ma mnie gdzieś. Czy mam jakieś wyjście z sytuacji, czy poprostu mam zwrócić kwotę 11 tyś. zł. za przedwczesne zerwanie umowy ??? Proszę o poradę.

Nie widzę możliwości rowiązania tej umowy bez płacenia odszkodowania. Z tym, że odszkodowanie przysługuje proporcjonalnie do przepracowanego okresu, a nie w pełnej wysokości przez cały czas trwania umowy.

Powrót