lokal dla eksmitowanego

• Autor wątku Autor wątku calipso5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

calipso5

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Moje pytanie dotyczy możliwości znalezienia lokalu tymczasowego dla eksmitowanego.Z tego co zdążyłam się zorientować,bardzo ciężko znależć taki lokal,bo ludzie niechętnie wynajmują dla osób eksmitowanych,w obawie,że sami po określonym w umowie terminie nie zdołają pozbyć się delikwenta.Wiem,że osoba,która jednak zdecyduje się na wynajem,musi napisać oświadczenie dla komornika,że wynajmuje lokal na potrzeby eksmisyjne.Czy po upływie okresu na który opiewa umowa,może najzwyczajniej wystawić delikwenta za drzwi z jego rzeczami(jeśli np. nie będzie chciał płacić za dalszy pobyt),czy też czeka ją procedura sądowa,żeby pozbyć się lokatora.Czy prawo w jakiś sposób gwarantuje osobom wynajmującym dla potrzeb eksmisji brak kłopotów związanych z pozbyciem się takiego lokatora lub reguluje to w jakiś inny sposób.
I jeszcze jedno,czy komornicy dysponują adresami chętnych do takiego wynajmu,bo przyznam szczerze,że byłoby to idealne wyjście dla tych wszystkich,którzy nie mogą pozbyć się darmozjadów i nie mogą znależć lokalu na tych zasadach.Jestem w takiej sytuacji,dlatego bardzo proszę o odpowiedz.:(:(:(

calipso5 napisał:
I jeszcze jedno,czy komornicy dysponują adresami chętnych do takiego wynajmu,...
A zadałaś takie pytanie komornikowi ?
Bardzo często komornicy znają takie miejsca.

Powrót