P
pleasekeepsmiling
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
W budynku mieszkalnym ( 6 rodzin go zamieszkuje) sprzedano pomieszczenie biurowe znajdujące się w piwnicy którego nowy właściciel uczynił mieszkanie. Nie stosuje się do regulaminu, wiesza pranie na klatce schodowej oraz na posesji budynku przed wejście do niego ( regulamin tego zabrania). Jako reprezentant wspólnoty podjąłem probe kontaktu z nowym współlokatorem, wręczyłem wywieszony na klatce regulamin i przedstawiłem sprawę. Otrzymałem odpowiedz ,, w suszarce rzeczy nie susze gdyż osłabia włókna i będę suszył jak do tej pory suszyłem,,
Z tego co się orientowałem najbardziej skuteczna metoda to opierając się na Art. 12 ust. 1 wystapic do sadu o wydanie zakazu korzystania z klatki oraz posesji ( wystawianie suszarki z praniem) dla tego sąsiada. Czy miał ktoś podobny problem? Czy metoda załatwienia sprawy skutkuje? Czy ma ktoś inny sposób na rozwiązanie tego problemu?
Z tego co się orientowałem najbardziej skuteczna metoda to opierając się na Art. 12 ust. 1 wystapic do sadu o wydanie zakazu korzystania z klatki oraz posesji ( wystawianie suszarki z praniem) dla tego sąsiada. Czy miał ktoś podobny problem? Czy metoda załatwienia sprawy skutkuje? Czy ma ktoś inny sposób na rozwiązanie tego problemu?