Loterie internetowe w Polsce

• Autor wątku Autor wątku technoman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

technoman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Ostatnio zastanawiałem się nad loteriami internetowymi w Polsce, szukalem informacji w internecie jednak niczego konkretnego nie znalazłem.

Powiedzmy, że zakładam stronę internetową typu odlotek.pl lub 123konkursy.pl gdzie user ma możliwość zdobywania punktów w codziennych loteriach. Wygrane punkty uzytkownik może przeznaczyć na dodatkowe losy w przyszłych loteriach lub też wymienić na atrakcyjne nagrody.
Czy to jest legalne w Polsce?

Czy jeśli w Polsce to nie jest legalne - w jakich krajach takie loterie internetowe są legalne?

Witam. Moja rada to otwórz sobie sklep internetowy z wkładkami do butów importowanymi z Chin a nie rozmyślaj nad hazardem. Ci co mieli zarobić na tym to zarobili ,a teraz rząd zakręcił kranik z łatwą forsą. Ile masz lat? gazet nie czytasz ,telewizji nie oglądasz? Wiesz co to tzw. afera hazardowa????

Mam więcej lat niż myślisz kolego. mam swoją firmę opierającą się na pozycjonowaniu serwisów internetowych, a także na sprzedaży zarabiających serwisów.

Moje pytanie brzmi: w jakich krajach dozwolone jest prowadzenie takiego biznesu. ktoś potrafi odpowiedzieć na to pytanie?
I drugie pytanie: co rozumiane jest pod pojęciem hazard?
Przykład: user rejestrując się na portal nie ma możliwości stracić pieniędzy ponieważ "punkty" zdobywa polecając serwis innym i tylko tak zdobyte punkty może wymienić na losy w loterii - to też można nazwać hazardem? W takim wypadku user nic nie traci, straci co najwyżej zdobyte punkty za które nie zapłacił.

Powrót