Luksusowy samochód za 10 złotych?

• Autor wątku Autor wątku yuppiek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yuppiek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Sytuacja dotyczy salonu samochodów używanych, od którego wygrałem w opcji „Kup teraz” (Allegro) samochód znacznej wartości za kwotę 10 zł. Natychmiast po zakończeniu aukcji właściciel samochodu skontaktował się ze mną informując, że była to nieszczęśliwa pomyłka, prosząc tym samym o unieważnienie tej aukcji. Wprawdzie wyraziłem chęć nabycia samochodu, ale rozumiejąc, że naraziłbym kontrahenta na zbyt duże straty, zgodziłem się telefonicznie nie dochodzić praw do tego samochodu. Poprosiłem jednocześnie o załatwienie wszelkich roszczeń z allegro i poinformowanie mnie, w jaki sposób to wyjaśniono. Gdy jednak w przeciągu kilku dni nie otrzymałem żadnych informacji na ten temat, po sześciu dniach wysłałem maila z prośbą o przesłanie numeru konta, celem uregulowania należności za zawartą transakcję. Mimo tego, dalej nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Po kolejnych 12 dniach, w swojej skrzynce znalazłem maila od przedstawicieli serwisu Allegro z informacją o obciążeniu mnie kosztami z tytułu niezrealizowania wygranej wcześniej aukcji. Grozi mi także upomnienie, a nawet likwidacja mojego konta. Proszę więc o poradę, jak powinienem zachować się wobec powyższej sytuacji i na jakie paragrafy powinienem się powołać, biorąc pod uwagę dalszą chęć zrealizowania przeze mnie tej transakcji. Z góry dziękuję za wszelkie porady.

Chodzi Ci o problem z Allegro (upomnienie, likwidacja konta) czy o to że chcesz ten samochód jednak dostać?

Powrót