Mały Brief przy sprowadzeniu auta z Niemiec

• Autor wątku Autor wątku Scrambled
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Scrambled

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Potrzebuje informacji jak wyglada maly brief i wymeldowanie w duzym briefie przy sprowadzeniu auta z Niemiec. Kupilem samochod kilka dni temu i sie okazuje, ze "Niemiec" go nie wyrejestrowal prawidlowo. Musze wracac do niego bo boje sie mu wyslac dokumenty poczta.
1) moga zaginac w jego strone lub spowrotem
2) moze mi ich nie odeslac lub znowu cos zle zrobi.

Moze ktos ma zdjecie lub link w internecie.

Pozdrawiam,
Scrambled

Tak z ciekawości pozwolę sobie zapytać: zamiast rejestrować się na forum prawnym i pisać długi post, nie byłoby szybciej skorzystać z wyszukiwarki, wpisać "Fahrzeugbrief" lub to co Pan napisał, czyli "mały brief"? Przecież wszystko ma Pan tam podane na tacy. Wujek google naprawdę nie gryzie ;)

Hej madzik33,

Oczywiscie masz racje. Przepraszam za zawracanie głowy.

Jestem po prostu w szoku jak sprzedawca mógł tak źle załatwić sprawy w urzędzie. Był bardzo miły i uczynny - słysząc, że przyjadę po samochód z Polski (650 km w jedna stronę) obiecał wsazystko pomoc w załatwieniu formalności. Jak przyjechałem odebrać samochód to miałem nawet tablice wywozowe załatwione i ubezpieczenie - a teraz się okazuje, że jeśli by mnie zatrzymała po drodze policja niemiecka lub polska to w najlepszym przypadku bym się musiał gęsto tłumaczyć, dlaczego samochód nie ma małego briefu i nie jest wyrejestrowany i pewnie auto poszło by na parking.
Musze szybko wracać i dopilnować gościa, żeby móc auto spokojnie zarejestrować w Polsce.
Wygląd małego briefu już znalazłem nie wiem tylko jak wygląda adnotacja o wymeldowaniu w dużym briefie.

Pozdrawiam!

z tego co wiem to zeby zrobic tablice wywozowe(czerwone,na14dni,albo wiecej tak zwane exportuwki,duzy brief ma obciety prawy dolny rog)to auto musi byc wyrejestrowane,nawet jak chcesz 5ciodniuwki,te zulte. pozdrawiam

Powrót