M
max1969
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam,jestem zupełnie nowy na tym forum bardzo mocno zastanawiam się nad takim problemem:czy wstąpić w nowy związek i zalegalizować go gdy mam komornika na karku?jak to zrobić aby zabezpieczyć moją partnerkę i jej syna przed moimi długami??????Wiem iż mojej partnerce zależałoby na tym aby nasz związek został zalegalizowny-mi także!,ale czy jest sens?Może krótko opiszę swoją sytuację,i może dzięki temu uzyskam od WAS jakąś poradę!?:swego czasu prowadziłem działalność gospodarczą-niestety zmuszony zostałem do złożenia wniosku o upadłość(jeszcze nie wiem czy został odrzucony czy nie),tak czy siak mam zobowiązania jako osoba fizyczna-zaciągnełem kredyt gotówkowy (kilka)jako osoba fizyczna aby ratować firmę-nic to nie dało(obecnie posiadam już jeden sądowy nakaz zapłaty)oprócz tego mam BARDZO sprawnie działającą byłą małżonkę(ma pomoc w postaci obecnego partnera,który prowadzi firmę windykacyjną),która odebrała praktycznie mi już wszystko,ale podejrzewam iż to nie koniec-wysokość alimentów!!!ciągle mało-obecnie domaga się 5000zł na dwójkę dzieci!!!no i cóż jestem z kobietą którą kocham i chciałbym mieć dzieci-żeby nie było swoimi też zajmuję się JAK tylko mogę i wiem zę byłaby szczęśliwa gdybyśmy zalegalizowali nasz związek!!!Wstyd przyznać obecnie jestem UTRZYMANKIEM moja partnerka także prowadzi działalność gospodarczą.W związku z tym mam pytanie:jak to zrobić aby zalegalizowć nasz związek,a zarazem zabezpieczyć moją partnerkę przed roszczeniami wobec mnie?Dziękuję za odpowiedzi