P
patuszek89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. Mam pewien problem.Mój mąż jechał swoim samochodem jednak go nie prowadził a prowadził kolega. Kolega męża spowodował wypadek. Był pod wpływem alkoholu i w dodatku bez prawa jazdy o czym mój mąż nie wiedział.Na policji kolega zeznał ze przed wypadkiem mój mąż prowadził samochód i był pod wpływem alkoholu na tej podstawie męzowi zabrali prawo jazdy na jaki okres nie wiadomo bo cała sprawa jest nadał rozpatrywana mąż równiez dostał pismo od prokuratora iz jest podejrzewazny o popełnienie przestępstwa z art.178a 1 co wyrażnie mówi o tym iz osoba kierująca pod wpływem alkoholu jest zagrożona grzywną ograniczeniem wolności i pozbawieniem wolności do lat dwóch policja nie ma żadnych dowodów na to iż mąz przed wypadkiem prowadził samochód tylko zeznania kolegii nie ma żadnych badań a mąż przed wypadkiem jezdził samochodem trzeżwo spotkając kolege kolega mu zaproponował i wypił 4 piwa ale nie spowodował wypadku jak mam to wszystko rozumiec bardzo proszę aby któś wytłumaczł mi na jakiej podstawie zabrano prawo jazdy skoro nie został złapany na gorącym uczynku nawet gdyby przed wypadkiem prowadził samochód pod wpływem alkoholu kolega mógł złośliwe tak zeznac aby i męza pociągneli do odpowiedzialności za spowodowany wypadek!! Bardzo proszę o pomoć!