Mam problem z Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Ines 83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ines 83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Zwracam sie z prosba w maju 2008r wziełam kredyt 14000zł w Eurobanku spłacam raty według harmonogramu,pozniej straciłam prace byłam w trudnej
sytuacji i zaprzestałam spałcanie rat.Moje zadłuzenie przejeła firma
Ultimo w styczniu 2011 otrzymalam pismo ze moje zadłuzenie wynosi 23000zł
,chce spłacac zadłuzenie wpłaciłam raz 200zł,w drugim miesiacu tez 200zł
wpałaciłam.Otrzymałam pismo,wyniaka z niego ze wpłaciłam 400zł moje
zadłuzenie nadal rosnie.Zadzwoniłam do Ultimo zapytac ze wpłacił
am 400zł to czemu dług nadal rosnie,negocjator stwierdził ze odsetki
beda rosnac 13% w ciagu roku chociasz beda dokonywane wpłaty.Nie wiem
co mam robic czy spłacac Ultimo zadłuzenie??Czy moja sparwa jest juz
przedawniona?? Czy ultimo moze naliczyc tyle oddetek 9000??Co mi grozi
za takie zadłużenie jezeli nie bede spłace zadłużenia??Prosze o pomoc
nie wiem co mam robic??

wszystko zależy od tego kiedy pani przestała spłacać te raty? jeżeli od daty płatności najstarszej niezapłaconej raty minęło 3 lata to jest szansa uniknąć spłaty zadłużenia. Jeżeli taki okres nie minął to zadlużenie jest jak najbardziej wymagalne. Ultimo nalicza odsetki ustawowe, tj.13 % w skali roku i jest to jak najbardziej zasadne. Dodatkowo nawet jesli sprawa jest przedawniona i podniesie Pani ten zarzut w sadzie, to nie znaczy że dlug przestanie istnieć, a zatem w przyszłości na pewno nie uzyska Pani kredytu etc. Co Pani grozi? komornik...a to wiąże się z dodatkowymi kosztami

Ostatnia rate zapłaciłam 14.10.2008r. od tego momentu przestałam płacic,kredyt został przyznany do spłaty według harmonogramu 15.04.2013r.Czy mam szanse by uniknac spłaty kredytu??jezeli sparwa jeste nie przedawniona to czy moge sie starac o umoze nie odsetek??Negocjator ultimo powiedział ze jezeli bede spłacac reguralnie zadłuzenie i tak nie wstrzymam odsetek,13% w skali roku od mojego zadłuzenia rocznie wychodzi ok 3000zł,czyli dalej mój dlug bedzie rosł mimo to ze go bede spłacac.czy komornik moze mi zajac wynagrodzenie jezeli ma umowe 1/3 etatu??

Powrót