N
Norbertciko
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam to mój pierwszy post na tym forum może znajdzie się ktoś, kto udzieli mi odpowiedzi na moje pytanie, przedstawię po krótce sprawę. Dwa latka temu sprzedałem kilka plyt dvd z książkami na allegro ebooki różne tytuły komercyjne jak i stare utwory klasyka. Potem dostałem wezwanie na posterunek złożyłem zeznania, przyznałem się częściowo: sprzedałem kilka płyt za niwielka kwote 10-20 złoty w tym koszty własne, dodałem że nie miałem świadomości że postępuję wbrew prawu . Gość który mnie podał zeznał ( co przyszło mi na piśmie ) iż kupił płytę ode mnie za 100 zł, i wymienił tytuły których nie przypominam sobie aby były na tej płycie. Mam dowód tzn. wydruk z konta inteligo że jego przelew opiewał na kwotę tylko 10 złoty a nie 100zł.Czy taki wydruk z konta internetowego (inteligo) bedzie wiarygodny dla sądu, czy powinienem go pokazać na rozprawie? Co mi grozi za to przestępstwo ? Jak powinienem się bronić? Dodam iż nie jestem pieratem, to był błąd niwiedzy.Nie byłem nigdy karany.Mam niski dochód.