Mandat 500zł i 14 punktów!Niekopetetny Policjant RYSUNEK

• Autor wątku Autor wątku Mateusz1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mateusz1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam Serdecznie.

Piszę posta bo dziś spotkała mnie nie codzienna sytuacja a mianowicie
dostałem mandat 14 punktów i 500zł uważam ,że to zbyt surowa kara i chce się odwołać.

A mianowicie była dość duża kolejka na przejeździe kolejowym , ja włączyłem kierunek i ją
ominąłem by skręcić na krzyżówce , która jest przed samym przejazdem kolejowym jakies 80m w lewo.Wszystko to odbywało się na bardzo małych prędkościach rzędu 20-30 km/h.
W linku narysowałem jak to wyglądało.
Wrzuta.pl - rysnek forum
Oczywiście częściej powtarzałem ten manewr działo się to w mieścinie o 7000 tyś ludności, więc natężenie ruchu nie było zbyt duże.

Na mandacie mam napisane:
- wyprzedzanie na przejściu na pieszych (na rysunku zaznaczone czarne pionowe kreski)
- wyprzedzanie na skrzyżowaniu.

Proszę was o pomoc.

Twarde prawo ale prawo ...
niestety Policja miała rację - wyprzedzałeś na przejściu dla pieszych - nie ważne przy jakiej prędkości - czy jadąc na czerwonym świetle z prędkością 5 km/h kiedy nie ma nikogo innego na skrzyżowaniu łamię kodeks ruchu drogowego ? Pewnie że tak - mandat za przejazd na czerwonym jest jak najbardziej słuszny tak samo jak w twoim przypadku za wyprzedzanie na pasach ...

A ja jeszcze dodam ,że bez sensu jest twój post bo piszesz na temat czegoś od czego nie ma już odwołania.
Nieznajomość prawa kosztuje i trzeba było słuchać Policjanta jak informował Cię,że masz prawo odmówić przyjęcia mandatu wtedy sprawa będzie skierowana do rozpatrzenia przez Sąd Grodzki.Wtedy mógłbyś sie odwoływać.

Witam.
Dziękuje za udział.

Tylko jest jedna sprawa auta które tam były omijałem , a nie wyprzedzałem , dlatego że one były w spoczynku, a ja w ruchu.

Jesteś młodym człowiekiem to nie ma co z Ciebie szydzić i śmiać sie za
Tylko jest jedna sprawa auta które tam były omijałem , a nie wyprzedzałem , dlatego że one były w spoczynku, a ja w ruchu.
Ten kto Ci to powiedział to pewnie prawko ma... za masło.

Powrót