Mandat karny kredytowany.

• Autor wątku Autor wątku Saks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Saks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie,
przejdę od razu do sedna sprawy.

W grudniu otrzymałem mandat karny od straży miejskiej w wysokości 100zł(parkowałem auto obok szkoły, a na tej ulicy można wyłącznie poruszać się od 8-16 godz.) i oczywiście zwlekałem z zapłatą czekając na zastrzyk gotówki i wtedy miałem zamiar zapłacić, bo oczywiście na internecie znalazłem forum na którym twierdzili że nawet spokojnie do roku czasu można sobie pozwolić na dni "zwłoki".
Do dziś byłem pewny że to prawda, ale jednak nie...otrzymałem list od Urzędu Skarbowego:
- "Zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego stanowiącego wierzytelność z rachunku bankowego u dłużnika zajętej wierzytelności będącego bankiem"
-"Tytuł wykonawczy"
Poszedłem dziś zapłacić do banku 100 zł, bez odsetek(6.40zł/gr).
Zapłaciłem tyle, bo na tym tytule wykonawczym jest taka kwota i jest punkt 35. Odsetki (zaznaczyć właściwy kwadrat) jest aznaczone 1. odsetek nie pobiera się....a na tym pierwszy papierku jest napisane żeby przekazał kasę 100zł + odsetki na nr. rachunku banku narodowego o innym NR.

Moje pytanie co kurde jest* tutaj grane? Proszę o szybką odpowiedź.

Ostatnia edycja:
jak już zajeli konto to niech sobie z konta pobiorą bo jak teraz Ty zapłacisz to będziesz miał więcej odkręcania.

Przedewszystkim dziękuje za odpowiedzi.

Nie zajeli konta, tylko podali te na które trzeba wpłacić i tam już blankiet gotowy na wpłatę 100 zł na konkretny bank i oczywiście było podane za co płacę (seria nr. mandatu i nr. banku mojego miasta się zgadzał, i jakiś nr.sprawy). Mi nie mają co zająć, bo karty etc. nie posiadam.

Więc moje zdziwienie jest dlaczego od razu na tym "Tytule wykonawczym" nie zrobili + opłata egzekucyjna...może to zbyt mała kwota? Ah jeszcze jedno, ten bank był wpisany w rubryce "rachunek wierzyciela"

Jeśli dostałeś:

- "Zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego stanowiącego wierzytelność z rachunku bankowego u dłużnika zajętej wierzytelności będącego bankiem"

to znaczy ze zajęli Twoje konto - może jeszcze do banku nie wpłynęło, tak czy owak jak wpłynie to skorzystaj z odblokowania w ramach kwoty wolnej od zajęcia (prawo bankowe) i skontaktuj się niezwłocznie z US który zajął konto że zapłaciłeś i poproś niech pilnie wyślą pismo o uchyleniu zajęcia...

Powrót