Mandat krany.

• Autor wątku Autor wątku kusnierewicz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kusnierewicz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam do państwa pytanie.Kilka miesięcy temu dostałem mandat karny w wysokości 500zł,potem ostrzeżenie z urzędu skarbowego a kilka dni temu list polecony ,awizo zostało zostawione w skrzynce a ,że nie mieszkam w miejscu gdzie jestem zameldowany i pojawiam się w nim raz na miesiącu lub rzadziej to minęło trochę czasu zanim dowiedziałem się o zajęciu konta bankowego przez komornika ,na koncie znajdowały się 332zł ,które bank bez mojej wiedzy zamienił na -197,45zł (bank in.)w rozpaczy przed straceniem takiej ilości pieniędzy w desperacji z ciekawości spróbowałem wybrać jakieś pieniądze z bankomatu okazał się że mogę wybrać 320zł i minus na moim koncie osiągnął 530zł ...chciałbym zapytać czyim dłużnikiem teraz jestem banku czy państwa?czy mogę zamknąć ten numer konta i otworzyć konto w nowym banku?co zrobić żeby komornik był dla mnie bardziej przychylny ,gdzie mógłbym się odwołać?co robić ,żeby ruchy ,które wykonuje były najlepsze i najskuteczniejsze?

Teraz jestes dluznikiem banku.
Konta nie zamkniesz bo jest zadluzone i teraz bedziesz scigany przez bank by wyrownac na 0 konto. Wiec przed tym dlugiem nie uciekniesz.

Dlaczego dłużnikiem banku?Przecież wobec nich byłem zawsze w porządku i nie wierze ,że od tak dali urzędowi skarbowemu 530zł za mnie?Jeżeli byłbym ich dłużnikiem to nigdy nie udało by mi się wybrać tych pieniędzy które wirtualnie mi zabrano.Podejrzewam ,że jak przyjdzie okres rozliczenia to zostaną mi zabrane i pieniądze z rozliczenia i dług na koncie zostanie.w tym kraju naprawdę wszystko w sprawach finansowych rozgrywa się za plecami dłużnika?

Bank nikomu nie wyslal pieniedzy - tylko zablokowal konto (ale jednoczesnie zgodnie z prawem bankowym umozliwil dysponowanie kwota 3xsrednia krajowa - ~10k pln). Ciagle wisisz kase Panstwu, a wiec US - zaplacisz mandat i konto odblokuja. Jesli zaplacisz z tego konta - to bedzie automatycznie odblokowane, jesli z innego - dopilnuj aby komornik wyslal do banku pismo.

Powrót