I
infiiniity
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Dzisiaj otrzymałem mandat na 70 złotych. Okoliczności były takie. Jakieś 3 tygodnie temu wykupiłem migawkę na trasę tramwaju. Jechał on z pod mojej bramy i skręcał na drugim skrzyżowaniu. Ostatnio zmienili trasę tego tramwaju tak, że nie jechał ode mnie spod bramy, tylko cały czas prosto ulicą w którą wcześniej skręcał. Wsiadłem więc w inną linię, pomyślałem, że pojadę ten jeden przystanek na migawce(bo ten tramwaj w który wsiadłem jechał prosto, nie skręcał) i dalej skasuję bilet. Jadę ten przystanek, tramwaj zatrzymał się wsiedli ludzie, no to ja wyciągam bilet i chcę skasować. Nagle kontrolerka zasłania kasownik ręką, wyciąga legitymację i mówi mi, że kontrola. No to ja mówię, że chciałem skasować, a dotąd jechałem na migawce. Ona na to że już dwójka ma inną trasę i nie pozwoli skasować. Wlepiła mi mandat i poszła. Czy jest możliwość odwołania? W końcu to nie moja wina, że zmienili mi trasę gdy miałem kupiony bilet miesięczny. Wiem, że to pogmatfałem ale mam nadzieję, że da się zrozumieć.