Mandat MPK

• Autor wątku Autor wątku Tusis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tusis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzisiaj dostałam mandat za bilet okresowy nieważny na danej trasie. W przepisach mpk Kraków jednak jest wyraźnie zaznaczone, że jest możliwość przejechania jednego przystank od pierwotnej trasy, jeżeli trasa linii wcześniej się pokrywa. Kontrolerzy jednak twierdzą, że nie działa to w przypadku linii aglomeracyjnej. Nigdzie nie znalazłam takiej wzmianki, a dodatkowo powiedzieli, że mogłam jechać z przystanku X na przystanek Y, ale w drugą stronę (czyli tak jak jechałam) już nie. Czyli w skrócie przejechałam jeden przystanek z części aglomeracyjnej do miasta, a oni twierdzą, że mogłam przejechać tylko z miasta do aglomeracyjnej. Ostatni wspólny przystanek jest w mieście. Czy jest szansa, że przyjmą mi odwołanie?

Dostałam pismo od komornika,lecz go nie odebrałam w terminie.Pismo przyszło na adres pod którym już nie zamieszkuję od kilku(trzech lat),Na poczcie powiedziano mi,że było to pismo od komornika i wskazano mi jego adres.Zadzwoniłam do niego i powiedziano mi,że to za mandat MPK z roku 2003.Kiedy pytałam o przedawnienie tego mandatu usłyszałam,że pierwszy komornik umorzył postępowanie z braku możliwości wykonania egzekucji a teraz sprawę przejął drugi i próbuje ściągnąć dług.W tym czasie 10-12lat mieszkałam w różnych miejscach ale zawsze byłam zameldowana choćby czasowo,a on Komornika usłyszałam,że korespondencję wysyłali do mnie na kilka adresów.Podali mi też zły adres przez telefon,pod którym nigdy nie mieszkałam.Od lat nie dostawałam żadnych wezwań.Jak mam postąpić w tej sprawie? co uczynić? nie znam sygnatury sprawy...Termin jaki upłynął od wystawienia mandatu to 12lat a i adres mieli podany zły, ponoć taki otrzymali z jakiegoś biura,gdzie wystąpili z prośbą o wskazanie mojego miejsca zamieszkania..... I co Teraz????

to jakaś masakra,tyle odkręcania teraz w tej sprawie , a co jak w między czasie wejdzie mi komornik na pensję??? i pobierze dług?

czy muszę te wszystkie pisma składać na specjalnych drukach? czy wystarczy,że napiszę na kompie i wydrukuję ???

Powrót