G
GrimmJow06
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry chciałbym się dowiedzieć czy ten mandat (jeszcze nie dostałem go gdyż mam się zgłosić po niego 14 września) jest prawidłowy i czy jest możliwość jego unikniecia. Jestem zdruzgotany postawą naszej policji gdyż w dniu dzisiejszym była publiczna impreza i gdy na skwerku gdzie są kamery żaden z patroli nie zainterweniował chociaż była rozruba spowodowana przez przybyłych i ucierpieli ludzie których znałem. A policja dopiero zgarneła nas (ludzi nie zamieszanych w nic) dlatego że spiewaliśmy ale chodzi o to że impreza trwała do godziny 24 a my śpiewaliśmy z 400 metrów od imprezy o godzinie 23 . Po drugie czy można wymagać od policji pokazania bądź weryfikacji tego że spiewaliśmy(jakieś nagrania) nie tylko my byliśmy w tym rejonie i nie tylko my zachowalismy sie głośno policja zgarneła nas po 5 min dopiero jak podeszliśmy pod jej rejon (ich wytłumaczeniem było że nas słyszeli) po trzecie podpisałem jakąś rzecz że piłem czy to bedzie miało wpływ bo policjant mówił że dopiero 14 mam się zgłosić po mandat. Piszę to bo jestem zaskoczony nie kompetęcja policji która w mijescu publicznym nie zareagowała na burdy gdzie są kamery a zgarneła nas ludzi którzy spiewali sobie piosenki które były puszczane przez piosenkarza na imprezie miastowej. Nie jestem pewien ale czy wtedy gdy miasto ustala taka impreze to cisza nocna jest przedłużona. Gdyż my dostalismy we 3ch mandat w wysokości 200 zł za zakłócanie ciszy nocnej. Ale nikt sie nie uskarżał nawet na to bo to nie było w terenie zabudowanym. A po drugie sprawdzali nas alkomatem poprosilismy o certyfikat lecz nie dali nam go i uzyta zostala sila przez policjantow jeden z kolegow dostal w twarz na zapleczu jak o niego prosil. Jestem zdruzgotany postawa policji ze o tak błahe sprawy postepuje w tak brutalny sposob szantazem i biciem. =/ mam czas do 14 wiec czy da sie wytoczyc jakas obrone przeciwko temu. Jak prosilem o certyfikaty alkomatow badz podstaw prawnych ze nas posadzaja o cos to uslyszalem smiech i tylko ze koledzy popra policjantow bo ich jest 5 a nas 3 i nie mamy nic do gadania bo jestesmy podpici =/ choc kazdy z nas nie byl pijany az tak zeby nic nie wiedziec wypilismy po 2 piwa jak to na imprezie wiec nie bylo zadnego "zalania" alkoholowego. Dziekuje jakby ktos był tak uprzejmy nam pomoc w obronie jezeli nic sie nie da dziekuje za sprobowanie. =)