Mandat w części zapłacony - ponownie do zapłacenia?

• Autor wątku Autor wątku max1111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

max1111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Dostałem dziś zawiadomienie o tym że zostanie potrącona mi należność za mandat który otrzymałem w ubiegłym roku. Wynosił on 100 zł i po paru dniach wpłaciłem 50zł (mam na to potwierdzenie elektroniczne z banku) a resztę miałem wpłacić później lecz zapomniałem. Dziś w zawiadomieniu jest że potrącone zostanie mi 100zł + odsetki(16zł). Co mogę zrobić w tej sprawie?
Z góry dzięki za pomoc.
Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie ewentualne.
Pozdrawiam.

no to może źle zapłaciłeś;p
ta kwota również może wziąć się z kosztów egzekucji

Tak się składa że zapłaciłem prawidłowo i na prawidłowe konto i mam to potwierdzone;p
A do kwoty egzekucji to właśnie jest to stwierdzone w zawiadomieniu i wynosi 16,20zł. Pomyliłem się pisząc że jest to kwota odsetek gdyż ich niema.A kwota 100zł jest za mandat.
Dlatego dalej chciałbym się dowiedzieć czy można jakoś to rozwiązać, sprawdzić?

To jest zawiadomienie z urzędu skarbowego że kwota zostanie mi zabrana z renty jak nie wpłacę do 25.09 pełnej kwoty.
A mandat był kredytowany za picie.

wiesz, o ile mi wiadomo, to problem dotyczy tego, że poprostu źle wpłaciłeś tamtą część...
nie podałeś tytułu lub czegoś innego. Najlpeij weź ten wyciąg i idź z nim do Urzędu Skarbowego - do poborcy, który CI to wysłał i z nim to wyjaśniaj

Ja raczej nie pomieszałem nic bo przelew by nie doszedł, zresztą już kiedyś płaciłem tak za mandat tyle że w całości i było wszystko w porządku.
Pojadę do tego urzędu i będę wyjaśniał, najpierw może pójdę do Naczelnika w sprawach skarg i wniosków on powinien mi powiedzieć co i jak, szkoda że przyjmuje tylko raz w tygodniu i to przez 3h, pewnie kolejki są konkretne;/
Dzięki za pomoc, dam znać jak poszło.

zostaw naczelnika w spokoju, wystarczy Ci zwykły pracownik, on bedzie wiecej wiedzial

Powrót