Mandat w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku basiagdynia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basiagdynia

Stały bywalec
Odpowiedzi
545
WITAM. Dostalam 5 tygodni temu mandat w Niemczech - dokladnie 110 euro . Zapłacilam go od razu Panu policjantowi. Dzisiaj na adres mojego zameldowania przyszedl jakiś list z Niemiec. Nie mam pojecia co to moze byc...a mama nie otwiera mojej korespondecnji. Czy moze to być jakas "notka" w związku z mandatem? Czy takie cos się stosuje ze wysyla się cos do "obdarowanego" mandatem? Byl to moj pierwszy mandat -stad watpikowsci i pytania.

Czy moze to być jakas "notka" w związku z mandatem?
Tak. Niemiecka policja wysyła do Ciebie pismo, opisujące wykroczenie oraz informujące o kwocie mandatu jaki zapłaciłaś. Nie wiem czy tak wynika z ich ogólnych przepisow, czy to wewnętrzne regulacje, w każdym bądź razie po kilku tygodniach coś takiego otrzymujesz
.
Byl to moj pierwszy mandat -stad watpikowsci i pytania.
Ja rok temu również miałam "okazję" załapać się na mandat od niemieckiej Policji. Był moim pierwszym mandatem, w karierze kierowcy i...bardzo bolesnym ;).

a ja jeszcze spytam na zaś... ;)
Jeśli jestem zameldowany w Niemczech i przykładowo dostanę mandat to muszę płacić od razu czy będzie on kredytowany? Co będzie jeśli nie będę wstanie go od razu zapłacić? i czy w Niemczech upominają się o przyznane mandaty czy jest taka sama sytuacja jak w polsce - czyli, że nie trzeba płacić ??

pozdrawiam

Powrót