Mandat w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku bodziomrcn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bodziomrcn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Dnia 28.02.2013 zostałem zatrzymany przez nieoznakowany niemiecki radiowóz na autostradzie na terenie Niemczech. Okazało się, że przekroczyłem prędkość w trzech miejscach i należy mi się mandat w wysokości 195 euro. Nie miałem pieniędzy przy sobie ale z pomocą koleżanki dogadaliśmy się z policjantami, że mandat zostanie wysłany pocztą. Dostałem od nich taką zieloną kartkę, chyba potwierdzenie otrzymania mandatu, zatytułowaną NIEDERSCHRIFT SICHERHEITSLEISTUNG. Do tej pory nic do mnie przyszło (jestem zameldowany i mieszkam w Polsce) i tu rodzi się moje pytanie, czy czekać dalej czy samemu zgłosić się na komisariat w celu uiszczenia opłaty lub dostania numeru konta na, który mam wpłacić pieniądze (na wspomnianej zielonej kartce owego numeru nie ma). Martwie się tym, że jeżeli będę zbyt długo czekał kwota mandatu zacznie rosnąć.

Proszę o poradę, dziękuje za wszelką pomoc,

Pozdrawiam

Witaj kolego i jak ta sprawe rozwiazałes? ja dostałem cos podobnego tyle ze zaplaciłem na miejscu 200e ale sprawa chyba trafiła do rozpatrzenia jeszcze bo z tego co sie orientuje ten cały sicherheitsleistung to zadatek do kary..odp

No Panowie, jakies newsy?
Stalem sie wlasnie kolejnym "szczesliwym" posiadaczem wspomnianego pisma...

morpheouss napisał:
No Panowie, jakies newsy?
Stalem sie wlasnie kolejnym "szczesliwym" posiadaczem wspomnianego pisma...

Witam a po jakim czasie od zdarzenia dostałes to pismo?przyszło poleconym?

Powrót