Mandat w NJ

• Autor wątku Autor wątku Malazolza89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malazolza89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Moj problem jest taki: Dostalam mandat w wysokosci az 500$ za trzymanie plastikowej butelki po Lipton Ice Tea, w ktorej byl alkohol. Pragne podkreslic,ze Nie spozywalam tego.
I za 2tyg musze wstawic sie do sadu i ozekna czy jestem winna czy nie.
Co moge zrobic aby zmniejszyc ten mandat lub calkowicie go nie otrzymac?
Czy mige klamac,ze w butelce byl napoj a nie alkohol? Policjant tylko to powachal i wylal. Nie wzial zadnej probki, a butelke wyrzucil do kosza. Nie podpisywalam zadnych dokumentow, otrzymalam tylko mandat. Co w tej sprawie moge zrobic?
Prosze o pomoc!
Pozdrawiam

Prosze zatrudnic lokalnego adwokata. Bez adwokata prokurator Pania zniszczy w sadzie i lepiej miec czysty rekord. Przy pozniejszych zatrzymaniach przez policje bedzie podejrzenie ze Pani prowadzi pod wplywem alkoholu. W ktorym county jest sprawa?

W Morris county.
Nie wiem nawet do konca o co w tym chodzi. Jestem w USA od 4miesiecy, jako au pair. Wiec 500$ to spora suma jak dla mnie. Jezeli sie zglosze 10tego stycznia do sadu to moge prosic o zmniejszenie tego mandatu czy nie ma szans i wtedy bedzie musiala byc rozprawa? Nie wiem jak to tu wyglada i co robic :(
Pozdrawiam,
Marta

Jezeli ma Pani pieniadze to prosze wynajac adwokata polskiego. Sama tez Pani moze sprobowac szczęścia przed sądem. Jak pisałem wcześniej z adwokatem ma pani szanse na czysty record.

Powrót