Mandat w skm a praca w policji

• Autor wątku Autor wątku Infinityleba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Infinityleba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam ,
chciałbym zapytać czy niezapłacony mandat skutkuje jakoś w późniejszych próbach dostania sie do Policji ? Jeśli opłace go np komornikowi , czy to zmieni postać rzeczy ?

Mandat karny w rozumieniu kodeksu wykroczeń, a opłata dodatkowa nałożona przez przewoźnika nazywana jedynie "mandatem" to zupełnie co innego. Swoją drogą nawet gdybyś otrzymał mandat za jakieś wykroczenie, to fakt ten nie musiałby zamykać drogi do służby w policji.

FreeG napisał:
Swoją drogą nawet gdybyś otrzymał mandat za jakieś wykroczenie, to fakt ten nie musiałby zamykać drogi do służby w policji.
co ma mandat do niekaralności?

Nie trzeba być osobą karaną, by nie mieć szans na służbę w policji, a w tym przypadku nie tylko o niekaralność pyta autor.

Ostatnia edycja:
Rozumiem , a jeżeli takowy opłace przed wizytą jakiejkolwiek ze służb windykacyjnych , czy to przekreśla moje szanse ? Bo opłaciłem go po paru miesiacach ponieważ nie miałem pieniędzy a nikt do tej pory nie przyszedł do mnie ani nic nie przyszło.

Dziękuje wszystkim bardzo za odpowiedzi powyżej.

Przecież już napisałem - nie dość, że to nie jest mandat to sprawa nie ma nic wspólnego ze staraniami do służby w policji.

Powrót