Mandat z fotoradaru z Niemiec- Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku premo1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

premo1982

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam teściowa dostała mandat z Niemiec przyszło I pismo z Niemiec nic z tego nie wiemy a problem w tym że:
- Po pierwsze Nikt ich autem nie jeździł do Niemiec, oni też nie
- na fotce jest jakiś koleś Brodziaty i podana jest nr rejestracyjny
- jakieś 2 lata temu teściom zginęła 1 rejestracja

( brak marki auta) co teraz z tym zrobić. Udzielić im jakiejś odpowiedzi
jak tak to czy możemy po polsku

z góry dzięki za infor.

Jeśli się nie odpowie, może zostać wydana decyzja o ukaraniu mandatem, a jeśli ta się uprawomocni, kwota mandatu może być ściągana także w Polsce. Jeśli, jak piszesz, ta widoczna na zdjęciu rejestracja samochodu, nie należała do samochodu teściów, ponieważ zginęła przed ok. 2 laty, a samochód otrzymał nowy nr rej., to przecież wystarczy to krótko opisać i napisać, a w miarę możliwości dołączyć kopię jakiegoś dokumentu. Nie piszesz o tym, czy ten widoczny na zdjęciu numer rejestracyjny, to ten sam numer, który teściom przed 2-laty zaginął. Czy to pismo z Niemiec przyszło z polskim tłumaczeniem, czy tylko po niemiecku?

przyszło po niemiecku i do tego coś po polsku jeszcze tego nie widziałem dodatkowo jest fota jakiegoś kolesia, nr rejestracyjny się zgadza ( niewiem czy auo bo niewidać)

samochód teściów nie otrzymał nowej nr rejestracji dostali jedynie brakującą tablicę!!!

czy można odp. po Polsku

Jeśli załączone zostało polskie tłumaczenie, to można odpowiedzieć na to pismo w języku polskim.

cos tam jest w języku polskim zrobie skan zaraz do nich pojade i to zobacze

Witam serdecznie . Otrzymałem identyczne pismo jak autor tematu . Zdjecie jakiegos faceta brodziatego i informacje że przekroczyłem prędkość . Nigdy w Niemczech nie byłem tym pojazdem . Co dziwnie na załączonym zdjeciu ewidentnie widac że to nie moja marka pojazdu !! Dodam tyle że to drugie pismo juz w ciagu 2 miesiecy .

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Witam. dostalem mandat z fotoradaru ze zdjeciem i wykroczeniem. auto jest na ojca wiec mandat przyszedl na niego ale prowadzil kolega z ktorym jechalem do pracy. odpowiedzialbym ale ni w zab nie umiem niemieckiego i nie wiem o co tam wogole chodzi. ojciec jezdzi zawodowo a przekroczenie jest o 41km/h nie chce zeby mial problemy z zatrzymaniem prawka. co w takiej sytuacji zrobic? dostalem pierwszy list nie odpowiedzialem, pozniej dostalem jeszcze raz ten sam list i nadal nie wiem co i jak.

Powrót