Mandat z fotoradaru

• Autor wątku Autor wątku PIOTR4443
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PIOTR4443

Użytkownik
Odpowiedzi
256
Otrzymałem mandat z fotoradaru droga dwupasmowa jak tz "S" a ograniczenie do 50km/h Myślałem że można jechać 120km/h jechałem 89km/h szybko przyszedł list z ITD 800zl i 9pkt lub niewskazanie i 1600zl jest możliwość wykręcenia się z tego na co się powołać? Pojawiają się sugestie abym odesłał do nich pismo w którym mam napisać czy występuje w charakterze świadka czy obwinionego jest w tym jakiś sens??

Ale jak chcesz się "wywinąć" jak sam piszesz:

jechałem 89km/h
na 50 km/h.

Weź to jak prawdziwy facet na klatę, nie płacz po forach.
Po drugie: regulamin forum, który zaakceptowałeś nie pozwala pomagać w oszukiwaniu.

Panie robotniku a postawienie ograniczenia 50km/h na drodze dwupasmowej jest już wspaniałe? Ten fotoradar w tym miejscu Napewno jest bardzo potrzebny może pan by się nad tym także pochylił a nie klepał głupoty?

Wspaniałe nie ale widocznie w jakimś celu było postawione. Ty jako kierowca masz obowiazek się stosować.

PIOTR4443 napisał:
Panie robotniku a postawienie ograniczenia 50km/h na drodze dwupasmowej jest już wspaniałe?

Mieszkam w bardzo dużej aglomeracji - jest mnóstwo jezdni dwu, a nawet trzy pasowych z 50km/h. W mojej najbliższej okolicy jest taka droga i to dosyś długa. Wierz mi - większość jeździ te 50km/h DA SIĘ!
Uważam, że w Polsce już minęły czasy jakieś drogowej rywalizacji - już nikt nikomu nie ma potrzeby udowadniać, że jest lepszy (szybszy), można się delektować spokojną jazdą jak w cywilizowanych zachodnich krajach. Tego ci życzę.

Powrót