S
sarus4585
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Zwracam się z prośbą o pomoc otrzymałem mandat z Włoch na moje imię i nazwisko oraz tablice rejestracyjną pojazdu gdzie zostałem niesłusznie oskarżony o złamanie Włoskiego kodeksu drogowego chciałbym zaznaczyć ze ani ja ani mój pojazd nigdy nie przebywał poza granicami Polski ponadto nie zgadza się tylko marka i model pojazdu o zaistniałej sytuacji powiadomiłem lokalną policje ale 3 osoby na policji powiedziały mi ze nic nie mogą zrobić i zostawili mnie na pastwę losu jedyne co zrobili to uznali ze najprawdopodobniej zostały mi skradzione numery rejestracyjne i ktoś podszywał się pode mnie kazali mi pisać odwołanie ale na mandacie pisze ze wyłącznie w jezyku włoskim pan policjant był na tyle mądry ze powiedział mi żebym przetłumaczył sobie na google i wysłał. Mandat przyszedł mi w jezyku włoskim i polskim nie mam pojęcia co już robić pisać próbować boje się ze będę musiał i tak zapłacić i tak tylko ze mam 60 dni a pózniej mandat bedzie jeszcze większy wysyłam maile gdzie tylko się da ale na razie bez odzewu proszę o jakąś podpowiedź co mam robić czy zapłacić czekać czy olać