Mandat za brak biletu koleje mazowieckie

• Autor wątku Autor wątku dominik343
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dominik343

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
mam problem gdyż dostałem dziś wezwanie do zapłaty od kolei mazowieckich co sie zgadza bo rzeczywiście jakiś czas temu kanar sppisał mnie za brak biletu lecz jest jedna rzecz która mnie zastanawia otóż gdy pociąg zatrzymał się na moim przystanku zapytałem sie kanara czy dostane mandat on odpowiedział że mandat przyjdzie do domu ale teoretycznie powinienem podpisać jakiś tam kwitek że zgadzam się z tym co on tam wypisał a u mnie napisane jest że odmowa podpisu dzwoniłem do biura kolei i pani mi powiedziała że jest napisane odmowa podpisu ponieważ kontroler nie miał jeszcze wszystkiego wypisanego i gotowego więc nie mógł mi dać do podpisu co jest równoznaczne z odmową, ale zapewniła mnie że wysokość mandatu jest taka sam gdybym dostał odrazu i jak dostaje pocztą stąd mam pytanie czy mandat jest ważny bez mojego podpisu i czy wysokość manadatu jest taka sama jak dostaje manadat do ręki lub pocztą czy inna??
Z góry dziękuje za szybką odpowiedź

To nie jest mandat, a kara umowna za przejazd bez ważnego biletu. Zgodziłeś się na tą stawkę korzystając z kolei.

Twój podpis nie ma znaczenia.

Wysokość stawki sprawdź w regulaminie przewoźnika.

Acha rozumiem dziękuje za informacje

Powrót