K
Kaja28812
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
W dniu dzisiejszym został wystawiony mi mandat za brak biletu natomiast na moment przejazdu oraz kontroli posiadałam aktywny bilet zakupiony na aplikacji bankowej. Kontroler poinformował mnie ze ze względu ze bilet nie został zakupiony przez wejściem do autobusu tylko po dokładnie o 6:10 a kontrole rozpoczęła się o 6:03 jeste zobowiązana przyjąć mandat. Dodam ze autobus ten lini spóźnia się codziennie od 15 minut do 40 minut wiec bilet zawsze zakupuje po wejściu do autobus ze względu na czasowe bilety które trwają 20/40 minut. Po dyskusji z kontrolerem oraz informacji ze nie przyjmę mandatu zostałam powtarzalna policja ze względu ze była to podroz do pracy poinformowałam pana ze przekazane mu moje dane co uczyniłam ale ze zostanie zgłoszone odwołanie. Kontroler spisując moje dane poinformował mnie ze mogę zapłacić 260 zł na miejscu Ew 560 w odpowiedniej placówce po 14 dniach. Poinformował ze dokonam zapłata na miejscu w takcie kontroli. Po spisaniu danych i podania mi druku z tego co zauważyłam skończyła wie rolka w jego urządzenia, oddalił się ode mnie bez słowa podchodząc do drugiego kontrolera a doslowanie pare sekund później opuścili autobus nie dając mi możliwości dokonania wpłaty na miejscu oraz ponosząc mnie na wyższe koszty pomimo mojej chęci zapłaty w autobusie. Zaistaniała sytuacje opisałam w wiadomości mail wysnej na adres mailowo podany do zgłoszenia odwołania na paragonie dołączyłam skan paragonu, odwołania pisanego ręcznie z podpisem oraz screen zawierający transakcje kupna biletu jak i sam bilet w aplikacji. Tu pojawia się moje pytanie czy jesli zostało to wysłane mailowo zostanie to rozpatrzone? Jaki maja czas na realizacje i odpowiesz zwrotna do mojego odwołania? Co się dzieje w przypadku gdy odrzucała odwołanie a ja nie dokonam wpłaty?