mandat za brak biletu

• Autor wątku Autor wątku inertia89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inertia89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Dokładnie godzinkę temu w tramwaju podczas kontroli biletu okazałam (jak zawsze dotąd) karte osoby niepełnosprawnej. Do tej pory nikt nie miał z tym problemow, ja tym bardziej i mogłam jeździć za darmo, co robiłam przez pół roku. Dziś pani kontrolerka wlepiła mi mandat, bo moj "index" (czy jakkolwiek sie to nazywa) nie kwalilifikuje sie do darmowych przejazdow. O co w ogole chodzi .... w ciagu ostatniego pólrocza NIKT nie kazal mi placic mandatu ...czy istneije mozliwosc odwolania sie w tej sprawie???

Jaki przewoźnik, jakie miasto, jaki pojazd i co to za legitymacja, co stwierdzająca. Bez tych danych można tylko zgadywać.

MPK Kraków /tramwaj/ legitymacja osoby niepełnosprawnej

Ale co stwierdza ta legitymacja? Do przejazdów bezpłatych uprawnia wpis z orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności lub całkowitą niezdolność do samodzielnej egzystecji, ewetualnie I grupa inwalidzka. Masz taki stopień niepełnosorawności?

Szczegóły: uprawnienia

na legitymacji widnieje II stopień

aha, no czyli darmowe przejazdy maja tylko osby z Igr ....to dlaczego do tej pory zaden z kontrolerow si enei pryzczepil ... o_O ...no co za porazka

Powrót