Mandat za kilka wykroczeń (w ciągu 4 minut)

• Autor wątku Autor wątku Bonifaca
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bonifaca

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Niedawno zatrzymała mnie niemiecka policja za nadmierną prędkość. Nie miałam przy sobie 300 euro na zapłatę mandatu więc policja spisała moje dane i mnie puściła. Teraz dostałam pismo z którego wynika, że jestem oskarżona o 4 wykroczenia zarejestrowane przez kamerę policyjną w ciągu 4 minut.
Co ciekawe pierwsze i drugie wykroczenie jest identyczne. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Co w takim wypadku? Czy ktoś może mi powiedzieć czy to u nich normalne, że nagrywają zdarzenie i reagują dopiero po kilku minutach? Poniżej wklejam wykroczenia za które jestem oskarżona:

1. Sie überschritten die zulässige Höchstgeschwindigkeit ausserhalb geschlossener Ortschaften um 31km/h. Zulassige Geschwindigkeit: 100 km/h. Festgestellte Geschwindigkeit (nach Toleranzabzug): 131km/h

2. Sie überschritten die zulässige Höchstgeschwindigkeit ausserhalb geschlossener Ortschaften um 31km/h. Zulassige Geschwindigkeit: 100 km/h. Festgestellte Geschwindigkeit (nach Toleranzabzug): 131km/h

3. Sie überschritten die zulässige Höchstgeschwindigkeit ausserhalb geschlossener Ortschaften um 25km/h. Zulassige Geschwindigkeit: 80 km/h. Festgestellte Geschwindigkeit (nach Toleranzabzug): 105km/h

4. Sie überschritten die zulässige Höchstgeschwindigkeit ausserhalb geschlossener Ortschaften um 3km/h. Zulassige Geschwindigkeit: 120 km/h. Festgestellte Geschwindigkeit (nach Toleranzabzug): 123 km/h

Z góry dziękuję z pomoc i pozdrawiam

Powrót