Mandat za parkowanie na wypozyczalnie

• Autor wątku Autor wątku Merdak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Merdak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Dzień dobry Państwu.
Latem na Majorce (Palma) po wypożyczeniu auta otrzymałem dwa mandaty za parkowanie(30 i 40 euro), zdaje się że jeden byl wystawiony przez policje, a drugi przez inna instytucje - nie potrafię jej określić. Mandaty nie zostały opłacone, otrzymałem w zeszłym tygodniu e-mail od wypożyczalni o mandacie, kwota wzrosła do 60 euro i informowali, że zajmują mi z karty kredytowej 35 euro za to, że jakby oni się tym zajmują). Tydzień pozniej dostałem takiego samego meila odnośnie drugiego mandatu, który wzrósł do 90 euro. Jednakże w dokumentach, które mi wyslali i miały być dowodem otrzymania mandatu, są błedne moje dane np. zamiast ulicy Leśnej 6b/19 jest napisane Leisma 613.
Czy mogę nie płacić tych mandatów? nie chciałbym przy nastepnej wizycie na majorce, zostać na lotnisku aresztowanym :)

Jezeli nie wypozyczales tam pojazdu ani nie dostales mandat za zle parkowanie to tego nie płać.
Ale te literówki w adresie nic nie zmieniają w tej sprawie.

Mandaty dostałem, były za wycieraczkami, ale były po hiszpansku, nie bardzo wiedzailem gdzie się z tym udać, więc można rzec, że zignorowałem i nie płaciłem. Na adres zamieszkania nie przyszly żadne ponaglenia, przypomnienia, a jedynie na e-mail.

Przecież już Ci zdjęli kasę z karty.I za obsługę i za mandat.

Powrót