S
slawek19
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Zawiadomienie ,zawiadomienie o wszczęciu egzekucji i zajęcie wierzytelności …W sprawie nie zapłaconego mandatu za przejazd autobusem ZTM Warszawa . Którego nie pamiętam …
Witam
Dnia 19 maja tego roku dostałem list od komornika w Garwolinie .
Nie wiem dokładnie jak to opisać wiec przepisze te pisma .
Zawiadomienie w sprawie egzekucji KMxx/12 wierzyciela
Miasto Stołeczne Warszawa Zarząd Transportu Miejskiego
Nakaz Zapłaty w post. Upominawczym Sadu Rejonowego w Garwolinie z dnia 27.05 2004 r. sygn. akt NCxxx/04 zaopatrzony w klauzule wykonalności z dnia 22-11-2004 r.
Komornik sadowy przy sadzie rejonowym w związku z ustaleniem aktualnego adresu dłużnika w załączniku przesyła zawiadomienie o wszczęciu egzekucji w sprawie oraz zajecie wierzytelności z dnia 12.04.2012
Wiec z tego wynika ze komornik szukał mnie 8 lat , a od 2002 roku nie mieszkam w Garwolinie
Ja się wcale nie ukrywam ponieważ od 2005 roku jestem zameldowany w Wołominie . Adres ten dobrze zna Sąd w Garwolinie oraz Urząd Skarbowy Garwolin i Wołomin i inne instytucje … Policja i tym podobne .
A pani komornik usiłowanie mnie szuka przez 8 lat …
Dostałem tez zawiadomienie o wszczęciu egzekucji
1. Należność Głowna 122,40
2. Odsetki 137,54
3. Koszty procesu 15,00
4. Koszty zastępstwa procesie 65,00
5. Koszty zastępstwa w egzekucji 15,00
6. Koszty klauzuli 60,00
7. Opłata egzekucyjna 297,47
8. Wydatki gotówkowe 75,58
Z tego co wyczytałem to mandaty takie przedawniają się po upływie roku na podstawie kodeksu cywilnego art. 778 (Roszczenia z umowy przewozu osób przedawniają się z upływem roku od dnia wykonania przewozu, a gdy przewóz nie został wykonany - od dnia, kiedy miał być wykonany.)
Wiec nie wiem na jakiej podstawie komornik wysyła te pisma , czy muszę zapłacić te wszystkie koszty i co dalej robić w tej zaistniałej sytuacji .
Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi ..
Witam
Dnia 19 maja tego roku dostałem list od komornika w Garwolinie .
Nie wiem dokładnie jak to opisać wiec przepisze te pisma .
Zawiadomienie w sprawie egzekucji KMxx/12 wierzyciela
Miasto Stołeczne Warszawa Zarząd Transportu Miejskiego
Nakaz Zapłaty w post. Upominawczym Sadu Rejonowego w Garwolinie z dnia 27.05 2004 r. sygn. akt NCxxx/04 zaopatrzony w klauzule wykonalności z dnia 22-11-2004 r.
Komornik sadowy przy sadzie rejonowym w związku z ustaleniem aktualnego adresu dłużnika w załączniku przesyła zawiadomienie o wszczęciu egzekucji w sprawie oraz zajecie wierzytelności z dnia 12.04.2012
Wiec z tego wynika ze komornik szukał mnie 8 lat , a od 2002 roku nie mieszkam w Garwolinie
Ja się wcale nie ukrywam ponieważ od 2005 roku jestem zameldowany w Wołominie . Adres ten dobrze zna Sąd w Garwolinie oraz Urząd Skarbowy Garwolin i Wołomin i inne instytucje … Policja i tym podobne .
A pani komornik usiłowanie mnie szuka przez 8 lat …
Dostałem tez zawiadomienie o wszczęciu egzekucji
1. Należność Głowna 122,40
2. Odsetki 137,54
3. Koszty procesu 15,00
4. Koszty zastępstwa procesie 65,00
5. Koszty zastępstwa w egzekucji 15,00
6. Koszty klauzuli 60,00
7. Opłata egzekucyjna 297,47
8. Wydatki gotówkowe 75,58
Z tego co wyczytałem to mandaty takie przedawniają się po upływie roku na podstawie kodeksu cywilnego art. 778 (Roszczenia z umowy przewozu osób przedawniają się z upływem roku od dnia wykonania przewozu, a gdy przewóz nie został wykonany - od dnia, kiedy miał być wykonany.)
Wiec nie wiem na jakiej podstawie komornik wysyła te pisma , czy muszę zapłacić te wszystkie koszty i co dalej robić w tej zaistniałej sytuacji .
Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi ..