mandat za psa

• Autor wątku Autor wątku simaril
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

simaril

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Mam pytanie ostatnio moją koleżankę spotkała dziwna sytuacja :/ od jakiegoś czasu tzn od dwóch lat ma ona psa labradora. Pies ten bardzo kocha wodę więc moja koleżanka chodziła z nim nad stawy. Dziś wróciła z mandatem za kąpiel psa ponieważ okazało się że są to wody licencjonowane. Chciałam wiedzieć czy mandat ten jest ważny?? Kto może wystawić taką karę?? Dodam że nie jest to mała kwota ok. 300 zł. Zważając na fakt że przed 2 lata nikt jej nie upomniał że tego nie wolno robić. Kto ma prawo do wystawiania mandatów. Wystarczy że do członek koła wędkarskiego??

1) mandat przyjęła?
2) bardzo dużo osob (grup zawodowych czy czy poszczególnych zawodów ) ma prawo karać w drodze postepowania mandatowego .I bardzo dużo przepisów to reguluje...
3)co to są za stawy i do kogo należą?

mandat niestety przyjęła

stawy należą do koła wędkarskiego i gość który jej go wystawiał właśnie z tamtąd był

te okolice zawsze były ogólnie dostępne pamiętam że jeszcze kilka lat temu kąpali się tam ludzie

a jak jest zatytułowany dokument który przyjęła? mandat ? oplata dodatkowa ? inaczej..? jaka pieczątka widnieje wystawcy?

ps. to ,że coś można było robić kilka lat temu nie oznacza że teraz też...

Powrót