mandat za znak B1 gdzie go nie było Pogorzelica

• Autor wątku Autor wątku tomek 01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomek 01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Najpierw wsadzili mi zawiadomienie o ujawnionym wykroczeniu za wycieraczkę w dniu 07.08.2015r. że nie dostosowanie się do znaku B1.Wczoraj 10.09.2015r dostałem zawiadomienie-wezwanie od straży miejskiej z Rewala do zapłaty za niedostosowanie się do znaku B1.-300zł i 5 punktów karnych. Chciałbym nadmienić ze takiego znaku nie ma tam. Posiadam skamerowaną drogę na całym odcinku w obie strony i nie ma żadnego znaku B1. Na filmie widać jak stoi sobie ok 20-30 aut z zawiadomieniem. Najciekawsze jest to ze od razu przedzwoniłem do straży miejskiej w Rewalu i na następny dzień postawili znak parkowanie za opłatą i pomalowali miejsca. Gdzie znajdę jak napisać odwołanie się od wezwania?

Najpierw to muszą ustalić kierującego, który popełnił wykroczenie. Właściciel bądź samochód za to nie odpowiada

Właśnie dostałem zawiadomienie żeby wskazać kto kierował autkiem i czy przyjmuję mandat. Muszę na to wezwanie odpowiadać skoro je odebrałem za potwierdzeniem na poczcie. Mam na to 7 dni. Jak się bronić?

tomek 01 napisał:
Muszę na to wezwanie odpowiadać skoro je odebrałem za potwierdzeniem na poczcie. Mam na to 7 dni. Jak się bronić?
Jeśli nie odpowiesz, to straż gminna nie może wnieść do sądu sprawy o niewskazanie. Musi przekazać policji.

Powrót