taleofus1992
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, w przeciągu ostatnich 3 miesięcy otrzymałem kilka mandatów za przejazdy bez ważnych biletów. Spółka InterCity mniej niż 5 szt. (689,90 zł za 1szt. ostatecznie, ponieważ nie zapłaciłem w przeciągu 7 dni)/ Koleje Mazowieckie więcej niż 5 szt. (202,09 zł ostatecznie, ponieważ nie zapłaciłem w przeciągu 7 dni) - Ilość otrzymanych mandatów podałem w przybliżeniu.
Gdyby tego było mało dostałem drugi z kolei mandat w przeciągu 2 lat za przejazd bez ważnego biletu od ZTM Warszawa - 1szt. 266 zł - Oczywiście pierwszego jak i drugiego mandatu nie zapłaciłem, jak i wszystkich pozostałych mandatów otrzymanych od IC i KM.
Chciałbym uzyskać fachową odpowiedz na pytanie jakie konsekwencje mi grożą za popełnione przeze mnie czyny.
Od razu podkreślę że jestem osobą:
- niekaraną
- bezrobotną bez stałych dochodów
- na utrzymaniu rodziców
- mieszkającą z rodzicami ( Żadne z rzeczy wartościowych w domu nie była kupiona na mnie )
- lat 23
Gdyby tego było mało dostałem drugi z kolei mandat w przeciągu 2 lat za przejazd bez ważnego biletu od ZTM Warszawa - 1szt. 266 zł - Oczywiście pierwszego jak i drugiego mandatu nie zapłaciłem, jak i wszystkich pozostałych mandatów otrzymanych od IC i KM.
Chciałbym uzyskać fachową odpowiedz na pytanie jakie konsekwencje mi grożą za popełnione przeze mnie czyny.
Od razu podkreślę że jestem osobą:
- niekaraną
- bezrobotną bez stałych dochodów
- na utrzymaniu rodziców
- mieszkającą z rodzicami ( Żadne z rzeczy wartościowych w domu nie była kupiona na mnie )
- lat 23