Meble na wymiar i zmywarka pod zabudowę

• Autor wątku Autor wątku Karo05
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karo05

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
W 2014 roku w sierpniu firma wykonała mi meble pod wymiar. Wykonanie paskudne wiele reklamacji , wiele uszkodzeń. Po ponad 5 miesiącach przepychanek odpuściłam bo już nie było z kim gadać. Niestety pech- zepsuła mi sie zabudowana zmywarka No i okazało sie ze nie można jej wysunąć bo jest przykręcona niewiadomo jak do tych mebli. No i tu dwa tygodnie gimnastyki. Pan na telefon powiedział żeby podesłać mu ZDJĘCIA i on powie jak to zrobić gdzie sa śruby. Tylko pytam go odkąd przykręca sie urządzenia do mebli. Nic nie odpowiedział. No i nie oddzwonił. Po wojnie w domu, bo ja wybrałam firmę wiec moi fachowcy i po uszkodzeniu zmywarki udało sie ja zdemontować. 4 śruby przykręcone do blachy w tym jedna od środka zmywarki, na gorze, pomiędzy a taka gąbka. I co teraz? Pękł mi blat, zmywarka do wymiany, a firma z Poznania nie poczuwa sie zupełnie. Mam zdjęcia mam smsy mam maile z poprzednich reklamacji.

Karo05 napisał:
Tylko pytam go odkąd przykręca sie urządzenia do mebli.
Od dawna.Sprzęt AGD do zabudowy przykręca się do mebli: piekarniki,lodówki,zmywarki,płyty elektryczne....Chodzi tylko o to jak sie to robi Producent zwykle dokłada do produktu specjalne mocowania i śrubki.
Jeśli doszło do montażu zamocowań (śrub) w nieprzewidzianym przez producenta miejscu (patrz instrukcja montażu zmywarki) to wtedy montażysta jest winny,zwłaszcza jeżeli nie udostępnił informacji o nietypowym montażu.
Karo05 napisał:
jedna od środka zmywarki, na gorze, pomiędzy a taka gąbka.
Przed demontażem należy sprawdzić w instrukcji montażu sprzętu agd ,gdzie producent zaleca przykręcenie śrub do blatu/korpusu szafek,inaczej podczas demontażu (wyciągania)ryzykuje się uszkodzeniem agd/mebli.
Możliwe że jest to też miejsce przewidziane przez producenta,a zamaskowane uszczelką - należy to wpierw sprawdzić w instrukcji montażu.

Ostatnia edycja:
Powrót