D
DemonMily
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam jestem tu pierwszy raz i nie wiem co robić Posiadam auto Forda Mondeo mk3 które straciło moc komputer wskazał czujnik przepływu powietrza lub jego układ oddałem auto do mechanika on zamiast sprawdzić co jest grane bez mojej zgody wyciągnąć turbie i i dał ja do czyszczenia bo stwierdził że to jest przyczyną spadku mocy błędna diagnoza po za montowania turbina przy dodawaniu gazu dziwnie piszczala a mocy jak nie było tak nie było stwierdził że wydech jest pzapchany mówił że robił jakieś dziwne odwierty by to wyczyścić też nie po mogło więc zabrał ponownie auto na warsztat po tygodniu zadzwonił że wszystko gra okazało się że to tylko gumowa rura była pęknięta dlatego nie było odpowiedniego ciśnienia i mocy. Po tygodniu oddałem auto temu mechaników bo turbina zaczęła tak wyć że strach było tym jeździć i mówiłem że ma to naprawić w przeciwnym razie idę do prawnika oddaje Auto gdzie indziej a jego obciąże kosztami auto trzymał 2 tygodnie i zadzwonił że jest do odbioru skasował 2050zl ale turbina nadal wyje i powiedział że już go nie będzie robił a fakturę wystawił na 1100 zł wypisane za naprawę Forda oczywiście auto już jest u innego mechanika po oględzinach stwierdził że tył zawieszenia był ruszany za naprawę turbiny plus tego zawieszenia cały koszt z robocizna 2000zl już z robocizna mam porobione zdjęcia tych części co były wadliwe ale jak dalej ugryźć ta sprawę tak aby ten 1 mechanik co to popsuł auto zamiast je naprawić poniósł odpowiedzialność za swoje czyny