Mechanik wziął pieniądze za auto, które nie zostało naprawione.

• Autor wątku Autor wątku deprimo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

deprimo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Oddałam do warsztatu samochodowego swoje auto w celu naprawienia usterki. Chodziło o nierówną pracę silnika, na desce rozdzielczej pali się awaria w układzie elektronicznym sterowania silnika. Mechanicy podjęli się naprawy, powiedzieli, że mają do tego odpowiedni sprzęt. Najpierw stwierdzili, iż nawalił rozrząd (łancuch rozrządu), wymienili, po czym usterka dalej była, więc wymienili valvetronic. Oczywiście za obie naprawy zapłaciłam, a samochód dalej posiada wyzej wymienioną usterkę.
Oddalam po raz kolejny samochód do nich, na gwarancję. Po kilku tygodniach stwierdzili, że nie wiedzą co z nim jest i mam odebrać auto, bo nic więcej nie mogą zrobić.
Ponadto kontakt w owymi mechanikami byl utrudniony, musiałam sama sie do nich 'dobijać'. Często zbywali mnie odpowiedziami, że samochod będzie gotowy za kilka dni, a faktycznie mijało kilka tygodni.
Nie są to małe koszta, 'zostawiłam' u nich 8 tysięcy. Samochód dalej nie działa.
W poniedziałek (26.06.17r) odbieram od nich samochód. Planuję udać się do adwokata, jednak jakie mam szanse na wygraną rozprawę sądową?

Kanas napisał:
Posiadasz pisemną umowę ?

Posiadam fakturę, na której jest napisane co zostało wymienione i za ile. Jest podpis warsztatu.

deprimo napisał:
Posiadam fakturę, na której jest napisane co zostało wymienione i za ile
Po powyższym pokuszę się o odpowiedź na poniższe;
deprimo napisał:
jakie mam szanse na wygraną rozprawę sądową?
Niewiele więcej niż zero. Przykro mi.

Kanas napisał:
Po powyższym pokuszę się o odpowiedź na poniższe;

Niewiele więcej niż zero. Przykro mi.

Czemu? Ponadto jest tam napisane "spostrzeżenia właściciela: nierówna praca silnika, trzęsienie silnikiem"

Skontaktuj sie z rzeczoznawcą i on ci powie jak masz zadziałać

Powrót