Media Expert - reklamacja

• Autor wątku Autor wątku er4z0r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

er4z0r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Opisze po krotce swój problem i proszę o rade

Dokonałem zakupu pralki w sklepie Media Expert.
Potrzebowałem konkretnie pralki o głębokości 54 cm ponieważ była to pralka do zabudowy w łazience. Wybrałem model zamówiłem pralka przyszła i okazało sie ze faktyczna głębokość to 55,8 cm ... niby 1,8 cm ale niestety drzwi od zabudowy nie domykają się i tutaj zaczyna sie problem.

Media Expert uparcie twierdzi ze pralka ma 54 cm ja po wysłaniu zdjęć z miarka przy pralce udowodniłem im ze pralka ma 55,8 cm.
I tutaj rozpoczyna się cały absurd sytuacji ponieważ osoba rozpatrująca reklamacje odrzuciła ja z powodu :

" bryła pralki ma 54 cm a do głębokości nie brane są wystające elementy takie jak np drzwiczki"

I uparcie w wymianie maili upierają się za pralka ma 54 cm ... na stronie nigdzie nie ma informacji o tym ze chodzi o bryle urządzenia.

Jedynym co uzyskałem to to ze pralkę mogę zwrócić pomimo tego ze na zwrot jest niby 14 dni ... ale muszę zwrócić ja na swój koszt co mi się w ogóle nie uśmiecha bo niby dlaczego mam płacić za niedokładny opis na stronie który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością ...

No chyba ze moja rzeczywistość jest inna niż rzeczywistość Media Experta

Ktoś mi coś poradzi ?? Jak szybko i sprawnie to rozwiązać ?
A może to ja jestem w błędzie ... nie wiem nie znam się dlatego pytam.

Wymiary brałem ze strony z produktem na stronie Media Expertu

Zawsze podają wymiary brył . Trzeba było podjechać do sklepu i zmierzyć . Jeśli bryła ma tyle co piszą na stronie to nic z tym nie zrobisz .

arturoooo napisał:
Gdzie o tym piszą...?
To chyba logiczne bo inaczej musieliby dołączać rysunki techniczne . Jak byś podał wymiar np wzmacniacza ? z gałkami czy bez ?

Niekoniecznie.
Pralka/lodówka to zupełnie coś innego niż wzmacniacz.

No własnie i tutaj jest problem z interpretacja.
Bo dla mnie głębokość to faktyczna głębokość pralki czyli 55,8 a dla Media Experta to 54 cm.

Nigdzie nie ma informacji o tym ze podany jest wymiar bryły a drzwiczki mogą wystawać o 2 cm ... albo o 5 albo nawet o 10 ... głębokość to głębokość ...

er4z0r napisał:
No własnie i tutaj jest problem z interpretacja

Nie ma żadnego problemu z interpretacją.

Sklep klepie swoje, Ty wiesz swoje.

Dla mnie głupotą jest podawanie niepełnego wymiaru. Też o tym nie wiedziałem.

Widać, że sam nic nie ugrasz więc proponuję udać się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.

Oczywiście wcześniej zrób zrzuty strony z produktem, zapisz regulamin do PDF itd.

Po postraszeniu Rzecznikiem konsumenta pralka zostanie w dniu jutrzejszym bezpłatnie odebrana ...

Powrót