Media Expert

• Autor wątku Autor wątku Tijeey
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tijeey

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam następujący problem. Siedem miesięcy temu zakupiłem telefon Apple w sieci Media Expert, zostałem poinformowany, że ten model telefonu mają ostatni i jest on powystawowy (chyba nie powinien być przeznaczony do sprzedaży). Zgodziłem się na tą propozycje,tym bardziej iż wyglądał jak nie używany, dodatkowo namówiono mnie na wykupienie przedłużenia gwarancji. Po siedmiu miesiącach popsuł mi się kabel od ładowarki, więc postanowiłem go zareklamować. Jakie było moje zdziwienie kiedy szukając faktury i polisy z dodatkową gwarancja, zauważyłem na opakowaniu inny numer seryjny i IMEI, niż ma telefon. Stawiłem się osobiście z reklamacją w elektromarkecie i poinformowałem pracownika o tym fakcie. Powiedzieli, że pewnie ktoś pomylił pudełka. Poprosiłem o przepisanie umowy polisy ubezpieczyciela na nr faktyczne, które znajdują się w telefonie i wymianę kabla. Minęło dwa tygodnie i otrzymałem telefon z Media Expert z informacją, że serwis ma inne numery imei kabla i nie mogą go wymienić, więc spytałem co z moją polisą? Odpowiedź była następująca: ubezpieczyciel nie ma tego nr telefonu w bazie Apple, ale jeszcze zobaczą co da się zrobić.
Nie wiem teraz, jak mam postąpić. Telefon dostałem powystawowy, z innym pudełkiem na którym jest inny numer IMEI niż w telefonie i na polisie. Przez swoją nie uwagę zostałem oszukany na gwarancję, gwarancję przedłużoną na sporą kwotę.

PS:
Dodam jeszcze, że gwarancję apple da się sprawdzić na stronie producent, moja jest już nie ważna czyli sprzęt musiał być rzeczywiście użytkowany ponad rok temu. A pracownik elektromarketu stwierdził, że to przez to, że był to model wystawowy.

Ostatnia edycja:
No właśnie tu jest problem, że nie mam jak. Jedynym sposobem może być telefon do autoryzowanego przedstawiciela Apple na Polskę i sprawdzenie po numerze seryjnym czy telefon był wysłany do elektromarketu jako sprzęt wystawowy (demo).
Tu ktoś miał podobny przypadek tyle że opakowanie mógł mieć z tym samym numerem seryjnym.

Link:
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48...przedal_uzywany_tablet__A_mial_byc_nowy_.html

Powrót