Meldunek- matka chce mnie wymeldować

• Autor wątku Autor wątku Nieproszony
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nieproszony

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam taki problem Dziś dostałem zawiadomienie z urzędu o wszczęciu postępowania o sprawie wymeldowania mnie z pobytu stałego Moja sytuacja wygląda tak że od 14 lat przebywałem w Domu Dziecka po ukończeniu 18 lat mieszkam w tak zwanym mieszkaniu chronionym który należy się wychowankom DD do 25 rok życia organizowany przez MOPR tam mam meldunek tymczasowy a jestem zameldowany na pobyt stały u matki ale u niej wcale nie mieszkam i nie utrzymuje z nią kontaktu Chciałem was forumowiczów zapytać jakie mam prawa w tej sprawie, co mogę zdziałać w tej sprawie Zależy mi na stały meldunku ponieważ wszystkie dokumenty będę musiał zmieniać liczy się to z kosztami druga sprawa jak będę chciał podjąć stało pracę to nikt mi chyba nie da na meldunek tymczasowy tak mi się wydaje

Meldunek jest jedynie potwierdzeniem pobytu pod wskazanym adresem. Pan nie mieszka u matki, więc ma zostać wymeldowany.

Czyli mam z zawiadomieniem pójść i się wymeldować? NIc nie mam do gadania w tej sprawie ?

A co do gadania? Są przepisy.

Jeżeli matka opłaca rachunki naliczane wg liczby zameldowanych osób, ma ona prawo żądać od Pana opłacenia ich części (tej przypadającej na Pana); jeżeli matka zadłuża lokal, roszczenia wierzycieli także beda kierowane do Pana, więc wymeldowanie się jest wskazane.

Ostatnia edycja:
Więc mogę prosić o jakieś wskazówki żeby szybko to zakończyć

Pójść do urzędu i się wymeldować.

Jeżeli matka zadłuża mieszkanie, zebrać dowody na to, że w okresie po osiągnięciu pełnoletności nie mieszkał Pan w tym lokalu. Przydadzą się w ew. przyszłej sprawie sądowej.

Powrót