Meldunek staly

• Autor wątku Autor wątku jacobs1@vp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacobs1@vp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam!!!
Mam pytanie?Jestem zameldowana wraz z dziecmi w mieszkaniu komunalnym.Byly maz jest wymeldowany administracyjnie czekam na sprawe podzialu majatku aby przepisac mieszkanie na mnie i dzieci (umowa najmu podpisana na mnie i bylego meza).Od 4 lat jestem w zwiazku z innym mezczyzna.Niestety jest w AS,chce go zameldowac u siebiena pobyt staly czy sama bez niego moge?I jak niemam jego dokumentow bede mogla to zrobic?Dostalam od niego upowaznienie ze moge w jego imieniu zalatwiac sprawy podpisane przez niego i przez wychowawce jego i widnieje pieczatka as w ktorymsie znajduje.Bardzo prosze o pomoc co i jak mam robic.Pozdrawiam i z gory Bardzo Dziekuje

Nie możesz zameldować osoby, która faktycznie w lokalu nie przebywa. Nie ma takiej opcji.

Meldunek nie może być bowiem fikcyjny, gdyż jest potwierdzeniem faktycznego miejsca pobytu pod danym adresem. Twój partner zaś faktycznie przebywa w AŚ.

ok z tym ze on jest zameldowany na stale wu bylej zony tyle ze nie utrzymuje kontaktu.Z tego co czytalam wchodza w zycie obroze dla wiezniow i podstawa jest staly meldunek i zgoda osoby pelnoletniej zamieszkalej pod tym adresem.Byla zona nie wyrazi zgody a ja tak ale kazda z nas mieszka gdzie indziej

Cóż jego meldunek to fikcja i tyle.

Dlaczego fikcja.Dzis dowiedzialam sie ze z meldunkiem jest tak.Moge go zameldowac jak mieszka u mnie juz 4 dni i jego rzeczy sa u mnie jedynie co teraz potrzebuje to jego dokumenty i zgoda wydzialu lokalowego na jego meldunek.czyli teraz musze czekac do jego przepustki

Widzę, że nie rozumiesz. Wróć do definicji meldunku: jest potwierdzeniem faktycznego miejsca pobytu pod danym adresem.

A faktyczne miejsce pobytu partnera jest w ......?

Ok rozumiem co to jest meldunek staly czy tymczasowy!Chodzi mi o to ze partner bedzie sie staral o obroze i do tego wlasnie musze go u siebie zameldowac aby moc sie starac ota obroze gdyz jeszcze bedzie potrzebna zgoda osoby pelnoletniej ktora jest zameldowana w tym lokalu w ktorym on na przebywanie z obroza,Ale zamotalam sorki ale nie jestem dobra w tlumaczeniu na pismie wole tlumaczyc slownie..A w AS przebywa tymczasowo a nie na stale?
Dzis tak jak pisalam dzwonilam do meldunkowego i tak mi powiedziano ze mimo ze jest w AS moge go zameldowac na stale za zgoda wydzialu lokalowego i jak przebyw wiecej niz 4 dni i sa jego rzeczy u mnie.
Widzisz tyle ze ja mam mieszkanie komunalne i najm mieszkania jest na mnie i bylego meza z tym ze byly maz jest wymeldowany administracyjnie i zdjety z czynszu w administracji ale teraz czeka mnie sprawa o rozdzielnosc majatkowa abym mogla najm przwepisac na siebie i dzieci.
Juz pominajac ten AS jak powinnam zrobic poczekac i posprawie zalatwiac meldunek czy jeszcze przed sprawa.

Powrót