Miejsce parkingowe przed domem

• Autor wątku Autor wątku Iskariota
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Iskariota

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam
Mam problem w miejscem parkingowym przed swoim domem. Mój teren jest zielony, sąsiada czerwony. Dwa zielone prostokąty to moje samochody, czerwone są sąsiada. Problem jest taki że zabrania mi on parkowania drugiego auta tak jak na obrazku bo mu blokuje vana, który jest najdalszym prostokątem po prawej. Moje samochody zaparkowane w ten sposób zostawiają jeszcze miejsce na przejazd z tym że aby on wyjechał vanem musiałby przestawiać swoje auta. Czy on ma prawo wymagać ode mnie nie parkowania moich samochodów w taki sposób? Prosiłbym o pomoc

i1fhtt.png

Na swojej posesji możesz parkować jak sobie tylko chcesz. Na drodze służącej innym użytkownikom ruchu masz parkować tak aby nie utrudniać ruchu ani wyjazdu z bramy.

Postaw nawet prowizoryczny plot wzdluz swojej linii ogrodzenia i po temacie. Czy on ma prawo przejezdzac przez twoj teren?

Regand napisał:
Czy on ma prawo przejezdzac przez twoj teren?
Z obrazka wynika, że tak. Pytanie czy jest to ustalona służebność przejazdu, czy "bo tak!". Jeżeli to pierwsze, to powinna być konkretnie wyznaczona na mapie droga konieczna i tej rzeczywiście zastawiać nie wolno (sprawa cywilna).

Powrót