Mieszkanie

• Autor wątku Autor wątku Zielony88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zielony88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mam mianowicie takie pytanie, a więc kupiłem mieszkanie we wrześniu 2008 roku,była to decyzja nie przemyslana do konca lecz gonił czas i nie było dużo mozliwosci nabycia innego mieszkania.Lecz z upływem czasu nasuneła sie mysl o sprzedazy tego mieszkania i tu nasuwa sie do was pytanie, na mieszaknie wziolem kredyt 60tyś czyli mieszkanie z hipoteka to akurat jest kwestia dogadania sie z przyszlym kupcem.Ale jest inny problem słyszalem o podatku 19% a na to niestety nie mam funduszów zeby zapłacic az 19% podatku bo wtedy nie zakupie mieszkania na którym mi zalezy.Słyszalem natomiast ze jest cos takiego jak ulga meldunkowa czy mieszkaniowa która pozwala ominac ten podatek, chodzi oto ze musiałbym być zameldowany przez okres nie krótszy niz 12 miesięcy wtedy unikam podatku czy ze w ciagu 2 lat musze zakupic mieszkanie lub przeznaczyc kwote na jego remont.Ale po to tu napisałem zeby ktos w miare kompetentny mi napisał czy sprzedaz mieszkania jest wogule mozliwa zeby nie placic tego podatku,bardzo wazna rzecz dla mnie.Pozdrawiam

Powrót