L
luska.s
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
"Bezrobotny ma obowiązek przyjmowania odpowiedniej pracy - oznacza to zatrudnienie lub inną pracę zarobkową, które podlegają ubezpieczeniom społecznym i do wykonywania których bezrobotny ma wystarczające kwalifikacje lub doświadczenie zawodowe lub może je wykonywać po uprzednim szkoleniu albo przygotowaniu zawodowym dorosłych, a stan zdrowia pozwala mu na ich wykonywanie oraz łączny czas dojazdu do miejsca pracy i z powrotem środkami transportu zbiorowego nic przekracza 3 godzin, za wykonywanie których osiąga miesięcznie wynagrodzenie brutto, w wysokości co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę w przeliczeniu na pełny wymiar czasu pracy- lub innej formy
pomocy określonej w ustawie"
Witam, chciałam zapytać jak zaznaczony przeze mnie zapis o wykonywaniu pracy za co najmniej minimalne wynagrodzenie brutto ma się do wynagrodzenia za staż, które jak wiadomo jest niższe? Jak w takim razie PUP może zmuszać nas do podjęcia stażu?
pomocy określonej w ustawie"
Witam, chciałam zapytać jak zaznaczony przeze mnie zapis o wykonywaniu pracy za co najmniej minimalne wynagrodzenie brutto ma się do wynagrodzenia za staż, które jak wiadomo jest niższe? Jak w takim razie PUP może zmuszać nas do podjęcia stażu?