mixplus - wprowadzenie w błąd przez sprzedawc

• Autor wątku Autor wątku marcin.rybak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin.rybak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

W lipcu br podpisałem umowę na 24 doładowania po 30 zł. Już na początku zaciekawiło mnie, czy np doładowanie za 60zł zdejmuje mi dwa doładowania.

Pani w punkcie sprzedaży oraz później Pan z którym podpisywałem umowę, potwierdzili mi ten fakt (niestety tylko słownie).

Będąc dobrej myśli, kilkukrotnie doładowałem konto o 60 zł, oraz o 61 oraz o 70 zł... (oraz kilkukrotnie o 30zł) po czym po pół roku sprawdziłem i okazało sie... że zostało mi 18 uzupełnień.
Dzisiaj napisałem maila do BOKu Plusa i Pan odpisał mi, że liczy się jednorazowe doładownie o 30zł.

Czy mogę od Plusa żądać świadczenia usługi tak - jak usłyszałem to od Pana przy podpisywaniu umowy?

Przecież to idiotyczne, gdybym wiedział, że tak jest - to uzupełniałbym dwa razy pod rząd za 30zł, gdyż nie robiłoby mi to różnicy (robię to przez konto internetowe i na wszystkie usupełnienia mam potwierdzenia).

Z góry dziekuję za pomoc,

Pozdrawiam,

Marcin

Możesz żądać świadczenia usługi nie tak jak usłyszałeś ale tak jak jest w umowie, regulaminie, tabeli opłat itp. więc zobacz jak to jest w Twoim przypadku.

Tak jak napisał stichus13 proszę czytać regulamin który stanowi integralną część umowy. To nie pierwszy przypadek że ludzie podpisują i nawet nie wiedzą co :what:

dziekuje za wyjaśnienia.
Niestety jestem człowiekiem, a te regulaminy są pisane tak - by człowieka jak najbardziej zniechęcić. Przeczytałem punkt odnośnie doładowań - nie rozumiałem go, więc zapytałem sprzedawcy, a ten - wprowadził mnie w błąd... no cóż takie życie!
Jeszcze raz serdecznie dziekuję, nicto, dobrze że to wyjaśniłem jeszcze na początku umowy, a nie na jej końcu.

Powrót