mobbing na ... treningu

• Autor wątku Autor wątku piotr1910
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr1910

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Błagam o pomoc. Trenuję w grupie dorosłych sztuki walki. Było wszystko dobrze ta dyscyplina spodobała mi się. Jednakże zaczynam być nękany przez starszego kolegę z wyższym stopniem różnymi głupimi pytaniami typu "czy pijesz wódkę?", "Ile dałem łapówki"? itp. z początku myślałem, że to żarty ale pytania były zadawane coraz częściej na które była trudna lub niemożliwa odpowiedź. Te czyny były demonstrowane przy jego koledze. Najgorsze to, że jestem jedyną ofiarą w ok. 50 osobowej grupie.

Gdzie się zwrócić? Dostałem rozstroju psychicznego. Wstydzę się wejść do szatni przebieram się na korytarzu pod pretekstem, że szatnia jest mała.

Co ciekawe jesteśmy dorośli i może by nic było dziwnego w grupie młodzieżowej.

Jeśli jesteś w stanie udowodnić jego słowa, np. nagranie lub też świadkowie, to możesz się zwrócić do odpowiednich organów (prokuratura, policja) i przedstawić im sytuację.

Osobiście poleciłbym porozmawiać z "osiłkiem" na spokojnie i zapytać się o co mu chodzi? Być może sprawa wygląda w ten sposób, że jesteś nieśmiały i oni próbują Cię na różne sposoby, np. czy się nie rozpłaczesz.

Zapytaj się, czy jest możliwość porozmawiania na osobności, ale pamiętaj, aby nikogo nie bić, gdyż narobisz sobie tylko kłopotów. Zapytaj, może dostaniesz odpowiedź.

Powrót