M
mazik45
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam serdecznie!
Mam ogromną prośbę do ludzi dobrego serca. Czy mógłby ktoś powiedzieć mi, co muszę zmienić w tym oświadczeniu, aby osoba fotografowana zachowała prawa do użycia fotografii w portfolio oraz, aby prawo to straciła w stosunku do wykorzystywania fotografii w celach komercyjnych - odsprzedaż? W poniższym oświadczeniu poruszona jest wyłącznie kwestia całkowitego pozbawienia praw autorskich. Rozumiem, że osobę, na którą są przekładane prawa autorskie można dowolnie zmienić i nie musi być to fotografik, lecz np. przedstawiciel konkretnego stowarzyszenia, firmy, zgrupowania etc.?
Mam ogromną prośbę do ludzi dobrego serca. Czy mógłby ktoś powiedzieć mi, co muszę zmienić w tym oświadczeniu, aby osoba fotografowana zachowała prawa do użycia fotografii w portfolio oraz, aby prawo to straciła w stosunku do wykorzystywania fotografii w celach komercyjnych - odsprzedaż? W poniższym oświadczeniu poruszona jest wyłącznie kwestia całkowitego pozbawienia praw autorskich. Rozumiem, że osobę, na którą są przekładane prawa autorskie można dowolnie zmienić i nie musi być to fotografik, lecz np. przedstawiciel konkretnego stowarzyszenia, firmy, zgrupowania etc.?
Ja, osoba przedstawiona na fotografii, na której znajduję się mój wizerunek, wyrażam nieodwołalną i wieczystą zgodę na nieograniczone wykorzystywanie fotografii przez fotografika lub podmioty przez niego wskazane, we wszystkich mediach i na wszelkich możliwych polach eksploatacji, na terytorium całego świata, bez zbędnych restrykcji co do natury jej wykorzystania, w tym także do celów promocyjno-reklamowych. Fotografia może być łączona z innymi fotografiami, tekstami i ilustracjami oraz może być przerabiana i modyfikowana.
Przyjmuję do wiadomości i akceptuję postanowienie, że nie jestem właścicielem/właścicielką praw autorskich oraz że wszelkie prawa do fotografii należą do fotografika lub podmiotów przez niego wskazanych. Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią oraz że posiadam wszelkie prawa do złożenie niniejszej deklaracji.