mój chłopak popełnił przestępstwo demolując samochód

• Autor wątku Autor wątku ana21122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ana21122

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mój chłopak 6 lat temu mając 16 lat przy pomocy 2 kolegów popełnił przestępstwo demolując samochód. sprawa zakonczyła sie w sadzie, wyrokiem rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata i grzywna w wysokości 300 zł. z uwagi ze się uczył i nie miał mu kto pomóc finnsowo grzywnę wpłacił dopiero w ubiegłym roku. w styczniu otrzymał wezwanie do stwienia sie w zakladzie karnym celem odbycia kary 1-go roku pozbawienia wolności. z uwagi na to ze odrabia staż napisał prosbe o zawieszenie wykonania kary. w dn. 09.03.2009r odbyła sie rozprawa, która zakonczyla się następnym wyrokiem rok pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem na 3 lata i grzywną w wysokosci 1.000 zł. zwracam się z ogromną prośbą o informację dlaczego skoro kara mu sie skończyła i nie popełnił w tym okresie żadnego przestepstwa została mu dołożona następna? osobiscie wydaje mi sie, ze to była mał szkodliwosć społeczna, a on był młodocianym chłopakiem i jak długo ma jeszcze za to cierpieć? proszę o poradę czy można odwołać sie od tego wyroku i czy jest szansa na całkowite umorzenie?
z góry dziekuje i czekam na pomoc. pozdrawiam

Powrót