Moj produkt i problemy ze sprzedaza, co zrobic?

• Autor wątku Autor wątku Awores
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Awores

Awores

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam serdecznie
Otoz jakis czas temu stworzylem pare swoich produktow (podrecznik + plyta DVD Video). Posiadam zarejestrowana firme, przypisalem produktom numery ISBN. Zaczalem sprzedawac na zagranicznym ebayu, lecz po paru dniach otryzmalem wiadomosc , ze jedna z innych osob sprzedajacych zglosila ze naruszam ich prawa..:

The * Company, an intellectual property rights owner, sent us a signed legal statement telling us that your item infringed their copyright, trademark or other rights. We were therefore legally obliged to remove the listing. As a result of this we've credited all fees associated with this listing to your eBay account.

Nie mam doczynienia nic z ich firma, nie sciagnalem nawet jednego zdania z ich aukcji czy tez produktu. Wszystko zostalo przezemnie opracowane.

Mam pytanie dotyczace obecnej sytuacji , co powinienem zrobic? Czy musze zarejestrowac gdzies moj produkt, otrzymac prawa autorskie czy cos w tym stylu?
Jestem w dosyc ciezkiej sytuacji poniewaz bardzo dlugo pracowalem nad tym produktem, nie ukrywam ze mam dosyc trudna sytuacje finansowa i w tej chwili mam zablokowana sprzedaz z tego powodu.

Z gory dziekuje za udzielenie pomocy

1. Podaj linki do aukcji.
2. O ile faktycznie nie naruszyłeś ich prawa autorskiego, zgłoś to do administracji ebay (podpierając się dowodami) zapytaj też o podstawę prawną, i co tak na prawdę naruszasz.
3. Prawo autorskie przysługuje ci z samego faktu stworzenia dzieła.
Jak otrzymam więcej informacji pomogę dalej. Na chwilę obecną (z tak szczątkowymi informacjami) mogę tylko tyle.
Możliwe, że jest to po prostu zabieg nieuczciwej konkurencji, jednak tego z tych informacji nie mogę stwierdzić.

Powrót