Moja dziewczyna została wyrejestrowana z PUP...

• Autor wątku Autor wątku Lukukuq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukukuq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam pytanie odnośnie pewnej niekomfortowej sytuacji jaka dotknęła moją dziewczyne, mianowicie od 3 miesięcy czekała na staź w zakładzie pracy który sobie wybrała, pracodawca się zgodził ale nie było akurat przydziału dla jej kategorii wiekowej (19lat) więc co miesiąc chodziła się podpisać, że jest obecna,w urzedzie powiedzieli jej, że ma sobie znaleźć prace...okej urząd pracy który dostał informacje, że ewentualna stażystka ma miejsce pracy ale nie może iść na staż bo nie ma pieniedzy dla jej przedziału wiekowego, dostała skierowana do pracy(fryzjerka) miała się zapytać co i jak, tak więc to zrobiła. Dowiedziała się od potencjalnej pracodawczyni, że musi umieć strzyc i upinać, dziewczyna nie umiała tego bo po to chciała staż żeby sie nauczyła...dowiedziała sie tam, że nie dostanie podpisu bo babka co miała być pracodawczynią nie wie co tam wpisać...absutdalna sytuacja, po czym została wysłana do PUP...tam powiedzieli jej, że została wyrejestrowana ze statusu bezrobotnego na okres 120dni, co ma w tej sytuacji robić ? Dla mnie to jest po prostu niepojęte jak można w ogóle tak olać potencjalnego pracownika...jest miejsce na staż w którym mogła go odbywać ale musiała tylko poczekać do stycznia aby szefowa u której miala by go odbywać podpisała dokument. Co robić w tej sytuacji ?

Czy osoba otrzymała już decyzję o wyrejestrowaniu, jeżeli tak to proszę przytoczyć jej treść tutaj.

Powrót